12 Ocak 2011 Çarşamba

mim1

Muyurt'um beni mimlemiş, çokta iyi etmiş:)

Nasılda güzel tanımış o beni düşüncelerimiz bu kadarmı

birbirine benzer...

Kocaman sarılıyorum sana burdan ruh ikizim :)


**Dindarsınız ya da değilsiniz, inancınız var ya yok , dinlerini yaşadığını söyleyen insanlarda en çok sizi iten şeyler ne ve neden ?


Beni en çok iten şey bunun ticarete dökülmesi veya insanların zoruyla yapılması zoruyla derken hani çevrende böyle adamlar vardır ve sana bunu aşılamaya çalışır içinden gelerek değil onların yönlendirilmesiyle yaşanması, açık açık örneklemek isterdim ama ağır konuşup kimseyi kırmak istemem. Çünkü inanç benim ve inandığımın arasındadır. birde her ne kadar göz ardı etsekte bu ülkede inançlı olduğunu söyleyen ve aşırı hoşgörüsüz olan insanlar var. Benim düşüncem bir insan müslüman ise gerçekten hoşgörülüdür.ve inanç hayatın her yerindedir.sadece 5 vakit yapılmaz….


**Sizi siz yapan özelliklerinizden en belirgin olanı ne?


İki yüzlü olamamam ve yalakalık yapamamam…


**Etrafınızdaki kişilere saygılı mısınız? Neyiniz insanlardan farklı ve ne konuda daha çok saygı bekliyorsunuz?


Evet ben çevremdekilere karşı elimden geldiğince saygılı olmaya çalışıyorum. Aynı şekilde karşılık beklemıyorum dersem yalan olur..

Ben aldığım kararlara saygı duyulsun ısterım hanı gerekırse cevremdekıler

Tarafından ciddiye alınmakta çok hoşuma gider.Ama bunların eksikliğini fark ettıgım zaman artık bir şeyler yapma vaktinin geldiğini düşünürüm.


**‘İnsan’ın sizdeki tanımı ne ? Karşınızdaki kişi de olmazsa olmaz dediğiniz özelikler neler ve neden sizin için önemli bunlar ?


Çevremizde öyle insanlar varki, ben bunlara insan demeye utanıyorum.

Örneklerini hergün günümüz televizyon ve gazetelerde görüyoruz zaten.

İnsanda en başta merhamet olmalı, dürüst olmalı, saygılı olmalı, hoşgörülü olmalı, ve içerisindeki sevgiyi hiçbir zaman yitirmeli.

**Hayata bakışınızı paylaşır mısınız? Sürekli bir şeyler için hayatı suçluyor musunuz yoksa hayatta olması gerekenler bunlar ve olması gerekenler yaşanıyor mu diyorsunuz?


Benim hayatta suçladıgım bir şeyler var elbet yok değil. Hiç birimiz adil bir dünyada yaşamıyoruz.. Benim evim sıcak yiyecek ekmeğim varken kimsesiz başlarını sokacak bir yuvaları olmayan insanlara gerçekten çok üzülüyorum bu yüzdendir kışı ve yağmuru sevmemem. Anne ve Babanın hatalarını çocuklara yükleyen insanlarıda sevmıyorum buda elbet hayatı suçlamama bir etken. Hayvanlara yapılan eziyetler. Öylesine kıt fikirliyiz ki İnsanlara,Çocuklara, Hayvanlara tecavüz eden kişileri barındırıyoruz çevremizde.Ben muhteşemim demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın.

Ben en azından duyarlıyım ve içimde insanlık duygum az da olsa var.


**Savaşların asıl nedeni ne sizce? İnsanoğlu kendinde neyi yok etti ki zulüm denen illet yakasını bırakmıyor dünyanın?


Bence savaşların birtek sebebi varsa oda devlet büyükleri dediğimiz

kişilerin insanlar üzerinde oynadıkları oyun! Bunun bedelini ise ödeyenler

belli zaten. İnsanoğlunun yok ettiği tek şey başkalarının düşüncelerini savunmak, başkalarının dolduruşuna gelmek, hayatlarını çevresindekilere göre yönlendirmek…. İnsanlık ÖLMÜŞ!!!...


**Sizi en çok huzursuz eden eksikliğiniz ne ? Şunu da düzeltseydim daha huzurlu olurdum dediğiniz, gerçeğiniz, boşvermişliğiniz, gamsızlığınız?


Kıskançlık huyum bırde ınsanlara geregınden fazla deger verıp kaybetmekten korkma huyum olmasa ve agızlarından cıkan her cumleye ınanmasam hersey muhtesem olucak.


**Kalbinizin sesi mi mantığınızın sesi mi? Neden ?

Keşke mantıgımla düşünebilseydim ama kalbımın sesi her zaman ona engel oluyor.

**Biri size bir kötülük yaptı ve biliyorsunuz ki yapılan şey bilinçliydi, tepkiniz nasıl olurdu? Susar mısınız yoksa aynı anda yüzüne vurur musunuz yapılanları? Kişilere davranışlarınızı neye göre belirliyorsunuz ?

En başta konuşmayı denerdim, aynı şekılde karsılık vermezdim.

Ama hala daha yalan söylemeye devam edıyorsa demekkı bu ınsan

Benı kaybetmeyi göze almış , ben kazanmak için daha fazla çabalamam.

**Sizce, sabretmek nedir ve üzerinizde otorite kurmaya çalışan, sizin hakkınızı yiyen insanlara sabretmeli miyiz yoksa karşılık vermelimiyiz? Tepkimiz nasıl olmalı?

Sabrederim… Bunu kısa ve net cevaplasam daha iyi…

**Bir konuşmada geçti ben böyle bir cümle kurdum:’’ Karşımdaki insan benim için değerli değilse söylediği cümlelerde değerli değildir, isterse hakkımda zanlarla kötü konuşsun hiç farketmez’’ Bunu söylememin nedeni de şu; biliyorum ki bu dünyada en zor şeylerden biri sizi anlamaya kapalı insanlara kendinizi ifade etmeye çalışmak ve birilerini memnun etmeye çalışmak..Peki siz nasıl düşünüyorsunuz bu konuda?




Benım ıcın değersiz insanın fikir ve düşüncesi beni zaten ilgilendirmez,

Umrumdada olmaz açıkçası…




**Hangi söz sizi rahatsız eder ve neden?


Beni sanırım en çok rahatsız eden ‘’Yalan’’…


**Başkasında kınayıp da sonra sizinde yaptığınız bir şey var mı? (isteğe bağlı paylaşmak)


Olmazmı yaw neyi kınadıysam başıma geldi zati :)


Mimi kim yapmak isterse yapsın :)...


Neyse benden bu kadar ... Ben kaçar...




2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Ruhdaşım :) kızım varya bizim dışımız farklı ama içimiz bir :) Teşekkür ederim mimi cevapladığın için ve neredeyse aynı düşündeyiz:) Seviyorm seni.

NihaL dedi ki...

Nerdeyse kelimesi bence çok az kalır kuzum biz seninle kesınlıkle aynı dusuncedeyıs bu kadarmı ıyı anlar ınsan bırbırını yadırgamadan, olumsuz dusuncelere kapılmadan sarıldım kocaman sana...